landart.se
för medlemmar
Menu

(X)sites Kattegattleden 2018

(X)sites Kattegattleden 2018

Utställningen (X)sites Kattegattleden 2018 med alla konstverk kommer att finnas på plats ute i de Halländska och Skånska landskapen längs Kattegattleden.

Konstnärernas presentationer av sina verk ska visas via ikonerna här till vänster.
Intill varje konstverk kommer det att monteras en röd (X)sites-stolpe. Där läser du en kort info om verket, och en QR-kod som leder till konstnärens presentation på landart.se. (Koden läsas av med en smart-phone.)

(X)sites koncept

(X)sites är utställningar med platsspecifik temporär konst (Land Art) i landskapen efter cykellederna Kattegattleden och Sjuhäradsrundan. (X) står för det vi inte vet, sites står för platser. Projektet präglas i alla dess delar av undersökandet; från konstnärernas arbete med platserna till publikens möte med konsten och landskapen.

Bakgrund

Konstnärscentrum Väst arrangerar (X)sites Sjuhäradsrundan i samarbete med Västra Götalandsregionen, Sjuhärads kommunalförbund och kommunerna Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga. Projektet medfinansieras också av Postkodlotteriets kulturstiftelse, Kulturrådet, GIBCA Extended. Vi samarbetar även med Ljudkonst i Sjuhärad, Kalvfestivalen, Kulturlandskapet, Begrepppsverkstan och Konstitutet.

Konstnärscentrum väst

Konstnärscentrum väst är en konstnärsdriven organisation med uppdrag från Kulturrådet att verka för kompetens-höjande arbets- och inkomsttillfällen till yrkesverksamma konstnärer. För vidare information se: kc-vast.se eller konstnarscentrum.org.

Kattegattleden

Kattegattleden är en nationell cykelväg på sammanlagt 370km från norr till söder. Områdena längs vägen varierar från stora öppna naturliga platser till urbana landskap. Vidare information om ledens estetiska värden kan ses på:

Google Maps

Kattegattleden.se

Fmis.raa.se (Kulturhistoria)

relaterad

landart.se

konstnärscentrum väst, erik dahlbergsgatan 6, 411 26 göteborg, +46 (0)31-711 54 47