landart.se
för medlemmar
Menu

(X)sites Sjuhäradsrundan 2018

Utställningen (X)sites Sjuhäradsrundan med alla konstverk ska finnas på plats i landskapen längs Sjuhäradsrundan.

Konstnärernas presentationer av sina verk kommer att visas via ikonerna här till vänster.

Intill varje konstverk ska det monteras en röd (X)sites-stolpe. Där läser du en kort info om verket, och en QR-kod som leder till konstnärens presentation på landart.se. (Koden läsas av med en smart-phone).

(X)sites koncept

(X)sites är utställningar med platsspecifik temporär konst (Land Art) i landskapen efter cykellederna Kattegattleden och Sjuhäradsrundan. (X) står för det vi inte vet, sites står för platser. Projektet präglas i alla dess delar av undersökandet; från konstnärernas arbete med platserna till publikens möte med konsten och landskapen.

Bakgrund

Konstnärscentrum Väst arrangerar (X)sites Sjuhäradsrundan i samarbete med Västra Götalandsregionen, Sjuhärads kommunalförbund och kommunerna Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga. Projektet medfinansieras också av Postkodlotteriets kulturstiftelse, Kulturrådet, GIBCA Extended. Vi samarbetar även med Ljudkonst i Sjuhärad, Kalvfestivalen, Kulturlandskapet, Begrepppsverkstan och Konstitutet.

Konstnärscentrum väst

Konstnärscentrum väst är en konstnärsdriven organisation med uppdrag från Kulturrådet att verka för kompetens-höjande arbets- och inkomsttillfällen till yrkesverksamma konstnärer. För vidare information se: kc-vast.se eller konstnarscentrum.org

Sjuhäradsrundan

Vidare information om ledens estetiska värden kan ses på:

Google Maps

Cykelledensjuharadsrundan.se

Fmis.raa.se (Kulturhistoria)

relaterad

landart.se

konstnärscentrum väst, erik dahlbergsgatan 6, 411 26 göteborg, +46 (0)31-711 54 47