landart.se
för medlemmar
Menu

{sn_LandartEdit}PRESSMEDDELANDE X-sites

2018-06-27


PRESSMEDDELANDE (X)SITES (X)sites-konstupplevelser på cykelturen längs Kattegattleden och Sjuhäradsrund

(X)sites är ett konstprojekt med temporär offentlig konst längs Kattegattleden och Sjuhäradsrundan arrangerat av Konstnärscentrum Väst. Under sommaren 2018 kommer konstnärer att ta plats i kommuner längst Kattegattleden och Sjuhäradsrundan och skapa platsspecifika konstverk.

Platsspecifik konst innebär att konstnären tar landskapet i anspråk, där både konsten och platsen blir konstverket. Under arbetar konstnärerna i landskapen följt av utställning juni, juli augusti, september och oktober.
X:et i (X)sites står för det vi inte vet, sites står för platser. Projektet präglas i alla dess delar av undersökandet; från konstnärernas arbete med platserna till publikens möte med konsten och landskapen.
Projektet är ett flerårigt initiativ med start 2017 med stöd från Region Skåne, Region Halland Boråsregionens kommunalförbund, Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Postkodlotteriets kulturstiftelse, kommunerna i angivna regioner. (X)sites ingår i Konstitutet, Begreppsverkstan, I samband med projektet kommer intressanta events som guidade turer och seminarier att äga rum. För fortlöpande info och aktuella datum som kopplas till projektet: håll utkik på kommunernas och regionenas evenemangskalenderar och facebook.

Projektet kommer att släppa flera pressmeddelande:
1) Platserna och konstnärerna klara 17 & 18 maj
2) Konstnärerna på plats 17 till 30. juni
3) Förvernissage och digitala presentationer, Kulturhuset Folkparken i Halmstad. 4) Vernissage 29 & 30 juni , vid samtliga verk. ( följ info på se landart.se)

5) Utställningsperiod från 29. juni till 23. oktober Mer information på www.landart.se

Konstnärscentrum Väst Robert Hais, projektledare Mats Nordlund, projektledare

ladda ner dokument

arkiv

landart.se

konstnärscentrum väst, erik dahlbergsgatan 6, 411 26 göteborg, +46 (0)31-711 54 47